Willy’s eller ICA?

Beslutade idag att skriva ett antiprogandistiskt blogg inlägg om Willy’s mataffär. Vad var det som orsakade denna aktion? 

Jo, vid 3-4 tillfällen har jag parkerat vid Willy’s gått ur bilen för att ta en kundvagn, bara för att upptäcka att jag inte har vare sig 5krona, 10krona eller plastbricka, tillbaka till bilen, öppnar special facket för 5, 10 och plastbrickor! Tomt, frun har använt det för att köpa glass, eller glömt lägga tillbaka, whatever, det finns inget där. Jag går då in på Willy’s och letar efter det som ICA har, nämligen kundtjänst/infodisk där man träffar på en trevlig, rödklädd ICA tjej/kille som vänligt, med ett leende öppnar en låda och räcker en plastbricka, men där finns ingen (ja,visst ja, Willy’s är lågprisbutik, dvs lågservice butik!!). Jag ser ut en av kassörskorna och går fram och med ett leende frågar, förväntande ett snällt leende tillbaka och ett ‘javisst, det har jag varsågod’ men istället möts jag av ett ansiktsutryck som mest påminner om en nyfångad torsk, öppen mun och tomma ögon (jag tänker vad olycklig hon ser ut, verkar vara en plågsamt att jobba på Willy’s) och ett mummel till svar som jag inte riktigt uppfattar, så jag frågar igen fortfarande leende. Jag får ett kort Nej! till svar och en blick som ser anklagande på mig för att jag stör i arbetet. Jag tänker ‘hon fattar inte att jag behöver en vagn för att få plats med all mjölk (har kalvar hemma, 25 liter/v går åt), fil, yogurt och annat som går åt med flygande fart med 2 tonåringar och deras alla kompisar som med jämna mellanrum länsar kyl och skafferi! Och hon bryr sig inte heller!’ Det blev inga pengar till Willy’s den gången, jag åkte till den trevliga rödklädda tjejen/killen på ICA och dom fick mina pengar den istället.

Idag gjorde jag ett nytt försök på ett annat Willy’s. Jag parkerar och öppnar specialdesignat fack och det gapar tomt emot mig. Inga 5, 10 eller plastbrickor har jag! Jag går in i butiken, ingen kundtjänst, går till kassörskan och frågar efter plastbricka, får en nyfångad torskblick igen, går ut till vagnarna och testar med ett pund, lite olika Euromynt inget passar, jag går till Bankomaten tar ut hundralappar, går in i butiken, ställer mig i kön till kassan, växlar hundringen, går ut och stoppar i en tio krona i vagnen och återvänder till butiken ca 20 minuter efter ankomst.

Willy’s kallar detta för effektivitet och jag skriker:

‘PRICE AND CONVINIENCE’ 

har ni aldrig hört talas om detta! Detta blev mitt sista besök på Willy’s, tacka vet jag:

ICA FOREVER

 

Mvh

Mats-Jan

En reaktion på ”Willy’s eller ICA?

Kommentera