Världens ände!

Sandhamn
Foto: Amanda Söderberg

Idag har jag varit på Sandhamn, eller rättare skriver detta därifrån. Förra veckan träffade jag Suliaso Kurulo från Fiji då han predikade på Europakonferensen. Jag hade förmånen att ha honom i den buss jag hade hand om på Livets Ords Israel resa 2008 tillsammans med hans 13 närmaste medarbetare. Gissa om jag var nervös då? Han leder församlingen World Harvest Centre på Fiji öarna, en församling som har ett enormt inflytande i sitt land och ut över världen med sin missionsiver och överlåtelse till Herren. 

Fiji är världens ände kan man nog säga, Sverige och skandinavien är den andra världens ände, och Sandhamn är slutet på Stockholms underbara skärgård (Färja från Stavsnäs kostar 75kr enkel resa).

Idag satt jag ute på slutet av Sandhamn och tittade på dom gamla cement befästningarna ämnade för kanoner och tunga kulsprutor riktade österut. Sandhamn var på 80talet starkt militäriserat med inriktning på att försvara Sverige mot Fi från öst. Idag är allt nedmonterat och borta. Vad hände? 

Sovjet föll och in strömmade predikanter och evangelister som resulterat i bokstavligen 1000tals nya församlingar från Petersburg i väst till Kamtjatka i fjärran östern. Den delen av världen har fått höra evangeliet och miljontals har tagit emot Jesus.

Nu väntar andra delar av världens ändar på oss att förkunna dom glada nyheterna om Jesus!

Vill du ansluta dig och vara med? Är du redan med, underbart! Låt oss igen lyfta evangeliets fana och uppoffrande göra nya räder med att sprida evangeliet där namnet Jesus idag inte är känt

God bless,

 

Mats-Jan

Kommentera