Istanbul 2

En panorama bild tagen från Galata Tower, fyrtornet som står sedan 500-talet på Taksim i Istanbul. Utsikten är bedårande, staden är helt enkelt enorm. Man tror att det bor strax över 20 miljoner människor i denna gigantiska stad.

Vi tog Taxi hem idag, vi satt på bussar, båtar och buss igår i ca 1,5 timme för att besöka vänner från Baku, idag tänkte vi att vi tar en Taxi hem så går det fortare! 1 timme och 45 minuter senare var vi hemma, vad hade hänt? En lastbil hade krockat strax efter övergången på den andra bron från Europa till Asien och tiotusentals bilar blev sinkade, folk gav upp, satte sig för att röka bredvid motorvägen, passagerare gick av och gick istället, vår chaufför svor så det glödde i bilen. När jag sedan såg lastbilen som orsakat detta kaos tänkte jag att så ska vi som kristna vara för människor i denna världen.

Världen är på väg i fördärvet, som en strid, stor flod, det enda som behövs är en kristen som ställer sig mitt i vägen och skapar lite kaos så slås hastigheten av, det går långsammare framåt mot fördärvet, en del sätter sig och funderar över livet, ngn tar en annan väg, några går av och börjar vandra framåt, lite mer eftertänksamt, med öppna ögon.

Låt oss ställa oss mitt i vägen och ropa ut det enda namn som kan frälsa, som ger hopp och sann frid i hjärtat, Namnet Jesus

 

Matsjan

Kommentera