Uppbrott

Idag bryter vi upp från Kusadasi, från Whispering Sands och ger av oss av till Istanbul. Uppbrott är alltid smärtsamt även om det bara är att bryta upp från en semester ort för att återvända till vardagslivet.

Det finns betydligt tuffare uppbrott, Jesus bröt upp och lämnade först himlen, sedan bröt Han upp från Jordelivet för att återvända. När Han återvände så hade Han förändrats, inte i Sin natur, men Han bar, och bär i denna stund. märkena efter sitt jordeliv. När Johannes, sittande på Patmos inte långt från där jag skriver detta, såg in i himlen och såg Lammet med korsmärkena fortfarande synliga, så säger det att Jesus uppbrott hade satt sina spår.

Uppbrott är också nödvändigt för att få en förändring i livet. Jag pratade med Steve, vår reseagent här, som berättade om hur han bröt upp från sitt liv som logistik ansvarig för ett stort företag i Irland för att starta egen resebyrå i Kusadasi, ett annat land, en annan kultur, han följde sitt hjärtas längtan. Han berättade att han inte blir, eller kommer att bli, miljonär på det han gör, men han är lycklig, tycker om det han gör.

Ibland är uppbrott nödvändiga för att komma vidare i livet, för att kunna göra det som jag djupast i mitt inre drömmer om att göra, för att den dröm som Jesus lagt i mitt hjärta ska förverkligas.

Om några månader bryter vi som familj upp igen, för att bli pastorer i Kharkov, Ukraina. Längtan efter att vara pastor, leda en församling, träna och hjälpa människor att göra det som Herren kallat dom till brinner i mitt hjärta. Ett uppbrott var nödvändigt för att det ska bli verklighet. Nu ärvi på väg igen, det känns underbart, som att hissa segel igen och fånga missionsbrisen, segla ut i världen för att följa Honom som har frälst oss och kallat oss att proklamera budskapet om frälsning till världens ände.

 

Matsjan

Kommentera