Kusadasi

Nu har vi varit över 3 veckor i Kusadasi, Turkiet. Vi har bott på 2 ställen, först 15 km söder om Kusadasi vid Long Beach och sedan närmare på ett ställe som heter Whispering Sands, ett lägenhets-hotell byggt av Irländare som är väldigt fint, vi vaknar varje morgon med en bedårande utsikt över Aegeiska havet.

Kusadasi är beläget ca 15 km från Efesus, uppenbarelsebokens 7 församlingar ligger alla i detta område. Jag ser Samos från balkongen, bakom Samos ligger Patmos där Johannes var förvisad och troligen skrev Uppenbarelseboken. Efesus är också platsen där han skrev sina brev och kanske även sitt evangelium. Väldigt härligt att semestra ‘mitt i bibeln’. Samtidigt är det märkligt att den kristna närvaron är i det närmaste obetydlig här idag. Varken nya församlingar eller traditionella kyrkor är speciellt synliga alls, dom finns men utan att synas.

Det är märkligt hur ett kristet samhälle kan totalt försvinna och sluta existera? Här där kristendomen utanför Israel, utanför den judiska sfären, först etablerades finns idag bara ruiner kvar av den!

Turkiet, eller som det heter i apostlagärningarna, mindre asien behöver återföras till Jesus, Han behöver bli känd här igen. Låt oss tro Gud om ett mirakel, att oket bryts och evangeliet kan bryta fram, det har hänt för i historien och kan hända igen.

Det är också spännande att förbereda flytten till Ukraina, tillbaka till den församlingen vi startade 1993 efter en mirakelkampanj med Carl-Gustaf på Metallist stadion (den håller på att byggas om så att EM i fotboll kan spelas på den 2012). I september bär det av med familjen ut på vår andra missionsresa och det ska bli mycket spännande att se vad Herren har i beredskap. Gud har gjort så oerhört mycket i Ukraina sedan 1993, idag finns där flera miljoner evangeliska kristna! Tusentals församlingar av olika kulör har startats genom åren och nu kommer vi till ett annorlunda Ukraina, ett som är i djup ekonomisk kris, men med en stark, dynamisk församling som påverkar hela samhället. Vi planerar att flytta i september efter den stora Israel resan som går av stapeln första veckan i september.

Jag återkommer med mer om Ukraina!

Matsjan

En reaktion på ”Kusadasi

Kommentera