Turkiet

Just hemkommen från en härlig resa till Turkiet med ett team från Livets Ord. Vi var runt och spanade in ‘läget’ i Istanbul. En hel del bön och besök till olika grupper och församlingar, samt lite evangelisation på gatorna (inte så mycket men ändå..).

Sist jag var här var säkert 6-7 år sedan och det var väldigt kul att se hur framför allt lovsången har kommit starkt i dom Turkiska församlingar vi besökte denna gång. Att Guds folk lovsjunger i Istanbul, hemstad för den fantastiska Hagia Sophia, är nog en absolut nödvändighet om det ska komma så mycket som ett litet genombrott i den enorma staden, idag mer än 20 miljoner människor.

Vi behöver som kristna be och besöka Turkiet, lyfta upp detta härliga land inför Gud. Behoven är oändliga och det är ett människohav idag. Istanbul har vuxit till att bli en Megapol för massor olika folk från hela världen.

Jag hade privilegiet att tala på tre olika möten på söndagen och det var väldigt härligt. Stor skillnad jämfört med tio år sedan, nu med en påtaglig hunger för andens gåvor, helande och frihet inför Gud.

Sammanfattningen av denna resa blev: ‘Jag fick hopp för Istanbul och Turkiet’

Mats-Jan

En reaktion på ”Turkiet

Kommentera