Jesus är uppstånden

Under åren vi bodde i Ukraina och senare Azerbazdzjan så hälsade kristna varandra med ‘Isus vas krest’ (Jesus är uppstånden) och man svarade ‘Va’istina vas krest’ (Han är sannerligen uppstånden) under tiden runt påsk. Det var något härligt i detta sätt att hälsa varandra som jag saknar i Sverige, här säger vi glad påsk, vilket är trevligt i sig.

Men påsken handlar om att Han faktiskt uppstånden, Han är inte död i en grav utan Han uppstod på tredje dagen och lever faktiskt idag. Det är så underbart befriande att bara tro på det, det är hemskt tröttsamt med allt ultrarationellt tänkande som präglar svensken och Sverige. En ortodox teologi studerande i Moskva frågade en västerländsk teolog ‘Varför måste ni i väst alltid försöka förstå Gud rationellt?’ Gud är oändlig och lever i ett ljus dit ingen kan komma står det, evigheten får inte plats i hjärnan men genom tron finns det plats i hjärtat för just evigheten.

Jesus är Gud kommen i köttet, idag sitter Han på Faderns högra sida, därifrån igenkommande och då kommer vi alla att få träda fram inför Honom, allt vi sagt och gjort kommer vi att få svara för! Vilken dag, härlig och fruktansvärd på samma gång. Sedan evigheten tillsammans med Honom, what a future we have in Jesus!

Mats-Jan

Kommentera