Onådda folk

 

Afgans flicka_fixed

Där satt hon på muren en liten flicka mitt i Afganistan. Jag läste i tidningen idag en liten notis om en familj som utplånats av en felstyrd bomb, kanske var det hon, inte vet jag och aldrig lär jag få veta heller. För jag fångade henne på bild på några sekunder på väg västerut djupt inne i Afganistans inland. På väg tillbaka syntes hon inte till.

Jag har ofta tittat på denna bild och undrat över flickans livsöde, det var ungefär 4 år sedan bilden togs, undrar om hon går i skolan, har hon nog med mat för dagen, hur behandlas hon av sina föräldrar, lever hon? Ja, det lär jag aldrig få veta i detta livet, men kanske i det kommande.

Kanske fick hon höra evangeliet och tog emot Jesus? Kanske  blev hon ett ljus i det andliga mörkret i landet som lidit och lider så enormt av krig, droghandel och maktkamper.

Vi får inte glömma att be skördens Herre att han sänder arbetare till skörden, låt din bön idag bli Jesajas, ‘Herre’ här är jag sänd mig’

 

Mats-Jan

Kommentera