Vad har nu Barack Obama, Yassir Arafat och Moder Teresa gemensamt?

Sitter och lyssnar på president Obama som håller ett tal om arbetslösheten i USA. Jag lyssnar och lyssnar, karl’n är ju otrolig, han pratar och pratar och det låter så bra men han säger ju ingenting, inga lösningar, inga åtgärder utan bara ‘tugg’.

Vad har nu Barack Obama, Yassir Arafat och Moder Teresa gemensamt? Jo, dom har alla fått Nobels Fredspris. Att moder Teresa fick det är ju logiskt och hedervärt då hon vigt sitt liv till att förbättra världen en människa i taget. Hon jobbade oavtröttligt i Kolkatas slum med gatubarn, spetälska och dom som befann sig på samhällets absoluta botten.

Alfred Nobel skrev följande i sitt testamente som ligger till grund för Nobel priset, då även Fredspriset, ‘Öfver hela min återstående realiserbara förmögenhet förfogas på följande sätt: kapitalet, af utredningsmännen realiseradt till säkra värdepapper, skall utgöra en fond, hvars ränta årligen utdelas som prisbelöning åt dem, som under det förlupna året hafva gjort mänskligheten den största nytta. Räntan delas i fem lika delar, som tillfalla……..och en del åt den, som har verkat mest eller bäst för folkens förbrödrande och afskaffande eller minskning af stående arméer samt bildande och spridande af fredskongresser’

Det är intressant att en uppfinnare av flygplanskapningar och en President som är professionell talare, som just skickar 30000 man till Afghanistan får fredspriset med tanke på vad Alfred Nobel skrev i sitt testamente vad som skulle utgöra grunden för Fredspriset. Att ge Obama Fredspriset är som att dela ut guldmedalj till en idrottare innan OS, alla har ju en chans att lyckas. Att Obama dagarna efter att det blivit offentligt att han skulle få priset skickade 30000 soldater till Afghanistan där dom kommer att kriga, att låtsas att det enbart handlar om Fredsbevarande styrkor är ju rent spel för gallerierna, krig handlar om en sak, att förgöra fienden och vinna. Om någon Officer säger ngt annat så är det enbart krigspropagande.

Calle och Erik har just gått till final i Idol, jag ligger i sängen och skriver detta, är så oändligt trött på allt hymlande, smilande och fjäskande som politiker håller på med, imorgon ska vi träffa släkten och dricka glögg (jag kör alkoholfritt), på söndag är det Julkonsert på Livets Ord 18:00

 

Mats-Jan

En reaktion på ”Vad har nu Barack Obama, Yassir Arafat och Moder Teresa gemensamt?

Kommentera