Övervinnare

Stod bredvid hopptornet och ser hur min 6åring samlar mod och kraft att göra sitt korta livs första hopp från 3an, han ser på mig och frågar, ‘Tror du att jag vågar?’. Jag ser honom i ögonen och säger, ‘Det klart du vågar, jag är ju här!’.

När John Wesley låg på sin dödsbädd sägs det att han lyfte fingret mot himlen och sa ‘The greatest thing of all, God is with us’. Jesu sista ord där Han lovade att vara med oss till tidens slut dvs tills vår livstid är slut är enorma ord med tanke på att vi inte direkt förtjänat denna nåd att Han alltid går med oss.

Med Honom vågar vi ge oss av uti det okända i mission, åka till platser vi inte känner, inte känner ngn människa, inte kan språket eller kulturen. Med Honom vågar vi flytta till en annan stad för att hjälpa till i en nystartad församling, med Honom vågar vi det vi inte skulle våga om vi vore ensamma utan Honom.

Detta gör oss till övervinnare, inte äventyrslystna, trötta-på-livet människor som enbart söker en adrenalin kick i tillvaron.

 

Hur har du det med Honom? Är Han med dig varje dag? Om inte vänd dig till Honom och våga tala till Honom att gå med dig

 

Mats-Jan

Kommentera