Podcast

Under senaste veckan har jag ägnat mig åt att undersöka podcasts och även om jag känt till och även arbetat med podcast så har jag missat den enorma utveckling denna medie form har genomgått sedan sist jag kollade det. Man kan i princip utbilda sig med podcasts via Itunes ocn andra podhubbar.

Min favorit så här långt är the Ries report som görs av Al och Laura Ries. Den ger bra insikt i dagens marknadsförings värld, genomtänkt, on the edge och väldigt intressant. I skrivande stund, sittande på planet på väg till Aten, lyssnar jag på apostlagärningarna nedladdad via podcast. Man hittar allting digitalt numera.

Jag undrar hur det ska finansieras i slut änden, produkter, tjänster och underhållning utgör ju arbete som lagts ned av ngn individ. Det klart att många ser dessa medium som marknadsföring/kanaler för att synas och höras. Men produktionerna är ofta proffsiga och har gjorts av kompententa människor med dyr utrustning, vem betalar för detta. Vårt ekonomiska systen bygger på transaktioner där vi använder pengar för att värdera det värde vi genom vår kunskap/arbete/produkter tillför/erbjuder till våra medmänniskor. Om vi nu börjar kräva att allt ska vara gratis eller reklamfinansierat så går vi nog in i en återvändsgränd.

I Lukas talar Jesus om att i tiden innan Hans återkomst så kommer människor att handla och sälja precis som innan floden, idag handlar vi mer än någonsin och tidens ideologi är inte kapitalism utan konsumism, så billigt och ofta som möjligt. Det är två ställen som det är lång kö till under helgerna, köpcentrumena och återbruket, släng och köp nytt, släng och köp nytt. I dagens klimat hysteri så kanske överkonsumtion skulle addresseras men istället söker man att sälja ännu mer men via smart marknadsföring dövar man kundernas samveten med mantrat ‘det är miljövänligt, du kan köpa och slänga bort med gott samvete!!’

 

Mats-Jan

Kommentera