Private Mats-Jan

Imorgon måndag rullar det vidare med arbete på kontoret, först ledabön på morgonsamlingen sedan planering och lite research angående Israelresan 2010.

Jag har sedan en vecka slutat som marknadschef på Livets Ord och jobbar nu på missionsavdelningen igen. (man kan säga att jag var utlånad under ett par år) och kommer att i första hand resa och predika främst på våra missionsfält men också på kallelser. Det känns som en stor välsignelse att göra det som jag har djupast i mitt hjärta, predika evangeliet. Jag är numera menige Mats-Jan, redo att dra ut på fronten igen:)

Mitt liv har varit mission i 20 år ganska precis. Det var under andra året på bibelskolan som Herren överraskande la mission på mitt hjärta och sedan dess har det funnits där. Behoven av arbetare på fälten är enorma, det kan vara lätt att ‘luras’ och tro att nu har vi TV och internet så nu löser sig missionsbefallningen av sig själv men så är inte fallet. Urbanisering, gigantiska städer där informationsbullret är bedövande, utbuden av nöjen och underhållning överflödande har gjort det mycket svårare dom senaste åren att bli sedd och hörd via media och missionären på plats kommer igen att bli enormt betydelsefull för att ge en inkarnering av Jesus för dom som aldrig hört om Honom. Visst är alla sätt bra men Jesu uppmaning om att be skördens Herre att Han sänder arbetare till skörden står fortfarande i bibeln. Vi kommer att behöva mer arbetare än någonsin som är beredda att ge upp bekvämlighet och flytta på sig till platser där evangeliet aldrig varit känt förrut.

Det hörs ett makedonskt rop från nationerna ‘kom över och hjälp oss’ och jag säger till Herren ‘Herre, här är jag sänd mig’, vad säger du?

Mats-Jan

En reaktion på ”Private Mats-Jan

  1. Lycka till nu med din comeback! Ja är ju inte i bygget längre men vi lär ju ses en hel del iaf =) har en del projekt på lo i framtiden…

Kommentera