Städdag

Ja då var det lördag igen och i vår famlij är det städdag lördagar. Jag gillar inte städning men jag gillar att ha rent! Jag tror vi är många med samma paradoxala önskan.

Jag funderar över företeelsen att vilja ha välsignelse utan offer eller ansträngning. I det kristna lägret vill vi göra Jesus till vår städerska och leva i ett rent hus som Han städat åt oss. Annars hörs tillropen lagiskhet, laggärningar osv. när det i själva verket handlar om att torka av skorna innan man går in i huset så att man inte skitar ned så mycket. 

Jag funderar på hur mycket som smutsar ned mitt inre rum idag så lätt, internet med allt smuts där, tv, filmer som idag per automatik innehåller blod, våld, sex och nakenhet. Jag undrar vart ska man titta idag? Vem kan fylla mitt inre med renhet, oförgänglighet, tvätta mina fötter när jordevandringen smutsat ned dom? Han heter Jesus och ha lovat att hjälpa oss med städningen av våra liv då vi är oförmögna i oss själva att komma åt allt smuts i hörnen, i alla mörka hörn bakom sängar och skåp, där kommer Han åt.

Och så sitter man där efter städningen och njuter av den friska klorin doften i badrummet och kök, ser den nyklippta gräsmattan med ett glas juice i handen och ‘the man the owns the news i den andra’ och njuter av Guds godhet. 

 

Mats-Jan

En reaktion på ”Städdag

Kommentera