Martyr!

Martyr är ett ord som idag förmedlar blandade känslor, en är islamister som fanatiskt spränger sig själva i religiös nitälskan, en annan är dom tidiga kristna martyrerna som gick en säker död till mötes när dom vägrade böja sig och tillbe Kejsaren i Rom. Det är en annan typ av martyrskap än dom som spränger sig och andra i luften. Att jämföra dessa är felaktigt och bedrägligt på många sätt. Idag går många tusentals kristna martyrdöden till mötes därför att dom vägrar förådda sin kristna tro, dom tar inte andra med sig i döden genom att spränga sig själva utan ‘som slaktfår’ dödas dom enbart för att dom tror på Jesus.

Martyr betyder ‘One who gives his life for a cause’, för oss kristna betyder det att vi är beredda att ge våra liv för den Jesus vi tror på, inte böja sig som ett strå för vinden när det blåser olika ideologiska vindar upp piskade av en politiskt korrekt mediaelit. 

Om vi förlorara våra liv för Jesus, ska vi finna evigt liv

Be för Iraks och Sudans kristna nu när Ramadan börjar om någon vecka.

Mats-Jan

En reaktion på ”Martyr!

  1. Tack för ett fint inlägg!

    Ta dig gärna en titt på hemsidan assyrierutangranser.com för att följa de kristna assyriernas kamp för överlevnad i Mellanöstern, och hur man kan förbättra deras tillvaro.

Kommentera