Fruktan!

På väg hem sent från Europakonferensens fredagskvälls möte med Hans Weichbrodt hör jag rop och högljudda skrik från en skogsdunge framför mig, jag förstår att det är ett gäng tonåringar som drar fram, medvetet väljer jag en annan väg för att undvika att möta dom på den oupplysta lilla stig dom kom på och tog en upplyst cykelväg istället. Jag stannar och lyssnar, en bekant stämma men nej, jag tog nog fel men stannar ändå lite längre ned på den upplysta vägen för att se vilka det var. Efter en stund uppenbarar sig det ‘hemska’ tonårsgänget och jag ser att den mest högljudda är min egen 16åriga son. Ljuset avslöjade hans verkliga identitet! Jag fich en stor kram och sedan stack han på ungdomsmöte med Jocke Lundqvist.

Lärjungarna blev också skrämda en liten stund när Jesus kom gående på vattnet, men när ljuset föll på Hans ansikte och Han utbrast ‘Frukta inte, det är Jag’ så skingrades deras förskräckelse. 

När fruktan lägrar sig i vår själ, låt Jesus Ord upplysa din stig och dina omständigheter och du får se att det är Han som kommer till dig

 

Mats-Jan

Kommentera