Upplevelser Del 1

Håller på med en bok som handlar om att skapa upplevelser, i försäljningssyfte. Disnetland stuket, man går därifrån med en helhets upplevelse inte enbart enstaka rides, men personalen suger, utan allt är synkat för att ge en total upplevelse. 

Jag tänker på mitt eget liv som missionär, det har inte direkt behövts skapas några upplevelser dom har kommit på köpet, vare sig man gillar det eller ej! Till exempel en gång åkte vi bil från Rostov i Ryssland till Mariopol i Ukraina, en resa på ca 15 mil skulle jag tro. Jag hade flugit från Petersburg till Rostov med min då 4 åriga son och blev hämtad vid flygplatsen i Rostov av mina medarbetare i Mariopol, där jag var missionär och pastor för en församling. Det var natt flyg så bilfärden företogs mitt i natten, kolsvart i min gamla Nissan ??. Vi satt tre personer i baksätet och jag hade min son sovande i knät. Min tolk Pavel körde, han hade haft körkort typ 6 månader men aldrig haft någon egen bil att öva med! Jag somnade till efter ett tag och min grabb sov i mitt knä, inga bilbälten användes varken fram eller bak. Plötsligt vaknar jag av att jag hör att vi kör på grus, vaknar och skriker ‘Jesus’, för framför mig går vägen till höger och vi är ute halvvägs på den som tur var breda grusremsan mellan asfalten och diket, på väg rakt ut i tomma intet i 140 km/h……..

To be continued!

 

Mats-Jan

Kommentera