Missionärer

Igår kväll hade vi besök av en missionärsfamilj som är verksamma i Indien. Av säkerhetsskäl vill jag inte nämna några detaljer om dom men det är en härlig familj som bott och verkat där i många år nu. 

Jag har ju tagline som heter ‘med mission i fokus’ men har inte tagit upp ämnet så mkt men tänkte ändra på det framöver. 

Det verkar som kristen missions verksamhet har blivit mer kontroversiell under dom senaste åren där den internationella samfundet (läs FN, EU etc) drivs av en medveten eller omedveten agenda att förändra religionsfrihets begreppet till frihet att utöva din religion. Detta innebär att omvändelse eller konvertering blir i högsta grad kontroversiellt, pådriven av muslimsk definition av detta begrepp (där sammanställer man etnisk tillhörighet med vilken religion man ska utöva) och då blir omvändelse eller religions byte olaglig sätter igång ett drev av förföljelse och diskriminering för att ofta sluta i olika skenrättegångar under falskt flagg ala Sovjetunionen.

Många kristna i vårt land är näst intill oförskämt omedvetna om denna andliga kamp som utkämpas av få kristna representanter och organisationer och på lokal nivå av pastorer och ledare i dom olika drabbade länderna.

Att få välja och byta ideologi/religion borde vara en så självklar sak i ett öppet samhälle men även i Sverige gömmer sig konvertiter för släkt och forna vänner i fruktan för repressalier pga sitt byta av tro och livsåskådning. 

Läs gärna Mats Tunehags blogg som ofta handlar om detta och be för våra bröder och systrar som lever i dessa utsatta situationer.

 

Mats-Jan

Kommentera