Onådda folk

shepherd-in-profile-bandamir-valley_beskuren_webb
Fåraherde djupt inne i Afghanistan

Den här veckan påbörjar jag mitt ämne Mission på Livets Ord Bibelskola oc hdet ser jag verkligen fram emot. När man som jag levt med mission och varit missionär under så många år så blir det mer än ett ämne på bibelskolan, det blir en livsstil, ett tankemönster. Behovet av missions engagemang i kyrkan och världen idag är så enormt viktigt. Gud har inga andra än dig och mig att utföra den stora missionsbefallningen.

Det kommer att bli tuffare och tuffare med mission, då världsamfundets agenda drivs på av stater som söker att omdefiniera begreppet religiosnfrihet till att bli rätten till sin ursprungs religion. Stater som tex Iran har ju en form av teknisk religionsfrihet men där all form av konvertering från islam till tex kristendom är strikt och strängt förbjudet. Denna typ av religionsfrihet, totalt omdefinierad vill man driva fram genom FN och andra världsamfunds organisationer. 

Det är betydelsefullt att vi som kristna förstår den enorma betydelse det har för kristna i många diktaturer runt om i världen att veta att dom har vårt stöd, att vi ber och står upp för deras rätt att följa sina samveten och följa den Jesus dom har upplevt och träffat på i och genom sin tro.

På lördag är det Jesus manifestation i Stockholm, jag kommer givetvis att åka dit med min familj, först bön i riksdagshuset tillsammans med kristna affärsmän och riksdagsman Mikael Oscarsson. Det tror jag blir en viktig stund av tillbedjan och lovsång inför Herren denna viktiga dag. Sedan går vi till Kungsan för att vara med där på GUdstjänst med bl.a pastor Ulf Ekman.

Ta dig ut på lördag, unyttja den välsignade religionsfriheten vi åtnjuter i vårt land och stå upp för Jesus i Kungsträdgården eller ngn av dom andra platserna vi träffas på den dagen. 

För mer information läs på www.jesusmanifestationen.se 

 

Mats-jan

Kommentera