Afghanistan

herden-i-bandamir-dalen_fixed_beskuren_webb

Ett land om som på djupet berör är Afghanistan, ett land med hissnande natur upplevelser, människor som är gästvänliga men plågade av krig och maktkamper. För några år sedan hade jag privilegiet att resa dit och även resa runt inne i landet. 

Uppe i Bandamir Dalen hittade jag denne herde, stående vid en sådan otroligt vacker bäck som mynnade ut från slutet av en enorm Kanjon som sträcker sig flera mil med grönblått vatten som slutar i Bandamir dalen med en naturlig damm som sedan blir denna bäck där boskap hittar vatten, fälten kan grönska.

Jag undrar varje gång jag ser denne man på bilden, hur ser hans liv ut, vad rör sig i hans inre, där ute på viderna utan stress eller att-göra-listor, är vi verkligen lyckligare i vårt enormt materialistiska samhälle där allt handlar om att vi ska lyckas, ha framgång. Bilden tar mig tillbaka till den där dagen då jag passerade förbi på herdens stig i en Toyota Landcruiser, han bara stod där och tittade. Undrar vad han tänker på?

Vi har ett ansvar att nå även dessa med budskapet som Herren anförtrott oss att föra ut, vilken ska gå?

 

Mats-Jan

Kommentera