Lunch med en hjälte.

artur_blogg

Har just avslutat en ovanligt välsignad lunch med Arthur Simonyan, Pastor i Livets Ord Yerevan, Armenien. Vi träffades första gången 1993 på färjan Anna Karenina, som Arthur själv sa på lunchen, en fattig missionär och en fattig pastor som hittat dom allra billigaste biljetterna som fanns tor Ryssland – Sverige. Jag hade fått en defekt kopieringsmaskin modell stor, typ 150 kg, på den tiden deficit i Ukraina där vi var missionärer då, som vi släpade med. Först på taket på en Audi 100 och sedan in på båten.

Där på båten träffade vi Arthur och en annan pastor från Sibirien, vi slog våra påsar ihop och släpade xeroxen av båten (inga hissar utan det var att bära nedför trapporna), in i en rysk minibuss modell äldre, in på tågstationen, ned i bagage inlämningen, sedan tillbaka därifrån, ut på perrongen, in på tåget (med ca 2 cm marginal kom maskinen på tåget och stod mitt i gången så alla fick klättra över den hela resan till Charkov, som tog 1,5 dag)

Arthur och den sibiriske pastorn hjälpte oss hela vägen med detta då vi tillsammans visste det enorma värde en xerox av den storleken hade för ‘kopierandet’ av evangeliet, böcker, undervisningsmaterial och kontorsgöromål. 

Idag satt vi och mindes hur vi blev frälsta, undren Gud gjorde då. Och samtidigt berättade han att han får ca 10000 besök på sin hemsida efter varje TV program han sänder via satellit. Vi kan minnas det förflutna och tacka Gud för det, men Gud hjälpe oss så vi inte lever kvar i det förflutna utan att vi ut ber oss att leva i Hans nåd och kraft idag med blicken riktat på morgondagen.

 

Mats-Jan

Kommentera