Hemma bra men borta bäst!

birdnest-blogbild

Nu är vi hemma igen efter en intensiv helg i mittens rike, det fantastiska landet mitt i världen. Ska vi ha global omröstning om vilket språk vi ska tala, mat vi ska äta, vilken president vi ska i världen så skulle det bli mycket kinesiskt helt klart. 1,4 miljarder människor, helt makalöst! Landet andas framåtanda, positivitet (ialla fall där jag var och det jag såg, väl medveten om att det finns en annan sida av myntet) och har en ekonomisk tillväxt på 6,1 %. Det såldes mera nya bilar i Kina än i USA förra året, det har inte hänt förr. 

I detta enorma land gör Gud så mycket underbart, massor av människor hör evangelium för första gången via olika medier, TV, internet, radio, böcker och inte minst genom missionärer som är verksamma i landet på olika sätt. Att vara här och undervisa om Jesu livoch tjänst är fantastiskt helt enkelt, att ge Jesus till dessa människor, den Jesus som jag själv hade nåden att träffa för snart 25 år sedan, den Jesus som även i en postmodern tid och kultur är den samme. 

Be för dessa vår tids troshjältar i Kina som med glädje, tro, kärlek och risk predikar Jesus för sitt folk

 

Mats-Jan

Kommentera