Förändring

Det enda konstanta är förändring säger vi i bland som en klyscha, inte lika roligt då det drabbar mig själv. Har tänkt mycket på ordet och företeelsen förändring på sistone. Förändring innebär att tryggheten skakas om, det gillar vi inte! Förändring innebär nytt, nya metoder, ny situation, nya tankar. Det är som att öppna en gammal lagårdsdörr som är fast rostad, det gnisslar i hjärnan när vi ska lära oss nya tankemönster och tankebanor. 

Jesus kom till Petrus i Lukas 5 och satte sig i båten och predikade, sedan sa han till Petrus att kasta ut näten på djupet, förändring, Petrus lydde och fick massor med fisk, sedan sa Jesus ‘Följ mig’, förändring! Lämna allt och följa denne märklige man, hur går det med inkomst, trygghet, pensionsförsäkringen, hur går det med MIG. 

Det gick ganska bra för Petrus! (förutom slutet)

Förutsägbar förändring kan vi gilla, men oförutsägbar som drabbar mig är tuffare. Därför behöver vi leva med ett öppet hjärta inför Gud och ha vår förtröstan på Honom.

Med Kärlek

Mats-Jan

Kommentera