Flyttfåglar vid döda havet i Israel

israel-2008-trpo-221-small.jpg

Ungefär 500 miljoner flyttfåglar flyger över döda havet i Israel på väg norrut på våren och söderut på hösten. Jag var nyligen där och nere vid Qumran grottorna dök denna enorma skock med tranor (gissning, rätta mig om jag har fel) upp och cirkulerade rakt över oss. Jag har aldrig sett så många stora fåglar på en och samma gång.
En riktig naturupplevelse som kanske aldrig kommer igen. Israel är en märklig plats, stort som småland men känt och diskuterat över världen. Det verkar som att väldigt många har känslor och åsikter om just Israel om man sedan varit där eller ej, läst på sin hemläxa etc spelar ingen roll. Israel görs lätt till en spottkopp och syndabock för det mesta av krånglet i mellanöstern. Israel är trots allt en väl fungerande demokrati med fria val, inte riggade sådana, yttrandefrihet och åsiktsfrihet vilket dom okringliggande länderna knappast kan skryta om.
Om du vill ha en riktigt trevlig och omskakande andlig upplevelse ta en resa till landet där Jesus gick omkring, bibelns land. Du blir aldrig mer densamme efter det!

Kommentera