Bandamir dalen!

Herde i Bandamir dalen!

I Bandamir dalen i centrala Afghanistan står tiden stilla. Vackert, andäktigt ser jag ut över denna dal där herdar och bönder bott och verkat i tusentals år. Det är som om tiden stått still, inget väsentligt har förändrats genom århundraden.

Vi kör igenom dalen med en Toyota Jeep och vi är långt från dom första utlänningarna som besökt platsen. Det är ramadan så ingen äter innan kvällsbönen, men vi är hungriga så vi hittar en plats invid den enorma källans strand och äter vattenmelon och del monde fruktcocktail köpt på Bush bazar i Kabul. (fd Breznjev bazar)

Hur kunde sovjet komma på ideén att försöka inta detta land? Bergigt och oländigt, man kör 3 mil på dryga timmen, fågelvägen är det ca 2 kilometer mellan den plats vi bor och Bandamir dalen men pga alla berg så får vi köra runt istället.

Det gör inget för tiden står stilla i Bandamir dalen.

Kommentera