Generationer


Det handlar om tiden, tiden som skapat generationer. Idag har jag träffat 4 generation av min familj. Brorsans dotters nyfödding, Alvin. Sedan Alvins mamma dvs min brorsdotter, givetvis var min bror där, stolt morfar. Nu sitter jag och skriver på brors och min gemensamma mammas balkong. Tiden har gått sedan min mamma föddes i Eskilstuna 1929, dotter till Einar och Agnes. Min morfar var bagare, har min mamma berättat. Det enda jag minns av honom är hans vildsinta dvärgpudel som nafsade mig i byxbenen när jag var liten grabb, morfar sa: “Var inte rädd, hon är inte farlig”! lätt för honom att säga, i mitt 5 åriga perspektiv var dvärgpudeln en gigantiskt morrande, livsfarligt monster som när som helst skulle käka upp mig. Men min pappa fanns för det mesta nära, han hade växt upp på bondgård, son till en statare uti i Huddunge, strax utanför Västerås. Han kunde tas med hundar, tjurar, kossor, svärmor och andra vildsinta varelser. I hans knä kände jag mig alltid trygg.’

Vad tiden har gått sedan dess! Nu är det 2007, min pappa är i himlen nu. Min mamma är gammal, tiden har gått sedan jag var barn. Det känns ofta lite vemodigt att komma till hemstaden Västerås, det påminner mig om det förflutna, tider som varit och aldrig kommer tillbaka. Tiden går inte att stoppa, den bara går!

När tiden var fullbordad står det i bibeln, då sände Gud sin Son Jesus för att frälsa världen, och vi behöver verkligen räddning från oss själva. Med Gud blir det faktum att tiden går positiv och utmanande, varje minut närmar vi oss den tid då vi alla ska dö och möta vår Skapare!

Kommentera