Framtiden

Ja då var den här! Det som var framtiden i förra bloggen! Tiden rör sig framåt och vi med den. Igår var vi på Skansen och gick omkring bland dessa gamla hus och miljöer. Det var inte så länge sedan men i jämförelse med dagens hus och miljöer känns det som en avgrund mellan nu och då.

Men vi människor har nog inte förändrats så mycket, det är mest vår kunskap som utvecklats, men vi står och stampar i vår moraliska moras. Brottas med samma frågor och svar, och tiden den går.

Vad ska jag göra med tiden? Det är myckat jag kan kontrollera, påverka och förändra, men tiden den går. Den rör sig vare sig jag vill eller inte. En gång i Josua bok stod tiden stilla, eller rättare solen stod still. Idag skulle jag vilja kunna göra som i filmen Click, trycka på en knapp så att allt runt omkring stannade. Har för myckat att hinna med just nu, det känns som tiden rusar! Men det gör den inte, den rör sig i samma makliga lunk som den alltid har gjort, framåt!

Kommentera